Het GLF gebouw aan de Hoge Gouwe in Gouda is het laatste deel van Bolwerk Gouda dat herontwikkeld wordt.  Dit pand was het oude transformatorgebouw van de gemeentelijke lichtfabrieken (GLF) aan de Hoge Gouwe in Gouda.

In tijden van weleer werd dit gebouw gebruikt als transformatorgebouw voor het naastgelegen turbinegebouw. Sinds 1960 is de energieproductie in dit gebied afgebouwd en hebben veel panden behorende bij de gemeentelijke licht fabrieken een andere bestemming gekregen.

Het transformatorgebouw is het laatste gebouw in dit gebied wat wordt getransformeerd naar de bestemming wonen. Dit deel van de lichtfabriek is ook een gemeentelijk monument, het pand dateert uit 1939 en is gebouwd in de stijl van het functionalisme. Hoge Gouwe 181-187 wordt getransformeerd naar 11 ruime appartementen met vides.

Hoge Gouwe 169, 169a en 169b, dit is de ruimte tussen Nonnenwater 8 en Hoge Gouwe 181-187. Op deze locatie zat vroeger een slagerij maar dat pand is gesloopt. Hier zal een nieuw pand ontwikkeld worden met daarin drie appartementen aansluitend op het GLF gebouw er naast.

De appartementen variëren in oppervlakte van 38 tot 42 m2.
De geplande oplevering is per 1 april 2019.