Holland Property Group heeft in december 2014 het wachtlokaal behorend bij de voormalige Morspoortkazerne aangekocht. Dit monumentale pand uit 1854 is gelegen aan de Morsstraat alsmede het Park de Put in het centrum van Leiden.

Het wachtgebouw heeft van 1860 tot 1940 dienst gedaan als legerplaats voor het vierde regiment infanterie. In 1981 is het militaire complex grotendeels gesloopt. Alleen het wachtgebouw is bewaard gebleven van de voormalige Morspoortkazerne. Op de plek waar de kazerne stond is een molen De Put herbouwd en het park De Put aangelegd.

Het wachtgebouw heeft een rechthoekige vorm en bestaat uit een bouwlaag met kap onder een zogenaamd schilddak.

Holland Property Group heeft het plan ontwikkeld om een Boutique Hotel te realiseren in het voormalig wachtgebouw. Het gebouw zal worden omgetoverd tot een kleinschalig chique hotel met 18 kamers. Met het plan wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de huidige bouwkundige indeling van het gebouw waardoor de monumentale waarden van het gebouw worden gerespecteerd en tot uiting blijven komen. Om de fraaie kap meteen zichtbaar te maken vanuit de entree en het restaurant van het hotel wordt een grote vide gerealiseerd. De hotelkamers worden sfeervol ingericht en beschikken over een eigen badkamer.

Voor de exploitatie van het Boutique Hotel heeft Holland Property Group inmiddels een contract gesloten met een gerenommeerde partij.

Het project is inmiddels opgeleverd en het Boutique Hotel d’ Oude Morsch is  in mei 2016 feestelijk geopend en inmiddels een begrip onder toeristen in Leiden.