Holland Property Group heeft in juli 2014 de ontwikkelingslocatie Bolwerk in Gouda aangekocht. Het Bolwerk is de centrale toegangspoort van de historische binnenstad van Gouda. Het gaat in totaal om een vloeroppervlakte van circa 6000 m2, bestaande uit verschillende kavels.

Hoge Gouwe 189, het voormalige gebouw van de Gemeentelijke Lichtfabrieken, is getransformeerd tot restaurant ‘De Lichtfabriek’. Dit deel van de lichtfabriek uit 1910 is een gemeentelijk monument en daarmee ook het oudste deel van het complex. Het heeft stijl invloeden van het rationalisme en Art-Nouveau, dit is nog altijd goed zichtbaar in het met zorg afgewerkte pand.

Het Gemeente energie bedrijf (GEB) is gelegen aan de achterzijde van het Best Western hotel en de Lichtfabriek. Dit gebouw dateert uit het midden van de vorige eeuw. Het Waterleidinggebouw, Nonnenwater 8, bestaat uit 17 appartementen. De herontwikkeling van het voormalige Gemeente energie bedrijf (GEB), waarvan de bouw begon in 1953, is getransformeerd en heeft een vloeroppervlakte van 720 m2. Alle appartementen zijn reeds verhuurd.

Daarnaast bestaat het project Bolwerk uit een commerciële ruimte, een aantal te realiseren atelierwoningen en het Poortgebouw dat bestaat uit diverse appartementen. De verschillende kavels zijn door Holland Property Group uitontwikkeld en afgebouwd. Inmiddels is de commerciële ruimte verhuurd aan Basic Fit en is hier een fitnessruimte gerealiseerd.

De laatste appartementen zijn in 2021 opgeleverd en thans allemaal verhuurd.

Kortom: een voortvarende aanpak vertaald in duurzaam vastgoed.

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved