Holland Property Group heeft het voormalige bankgebouw uit 1919 van de Nederlandse bank verbouwd met als doel het gebouw om te vormen naar een kantoorruimte en 6 appartementen.

Het pand naar ontwerp van J.A.G. van der Steur uit 1919 heeft stilistische kenmerken van de Um 1800-stijl, een traditionalistische, vroeg-twintigste-eeuwse architectuurstroming die met name werd toegepast bij de bouw van banken. Details aan de voorgevel en in het interieur verwijzen nog naar de oorspronkelijke functie van het gebouw en de stichters van de bank – koning Willem I en zijn eerste echtgenote, koningin Wilhelmina van Pruisen. Het pand maakt deel uit van het beschermde stadsgezicht.

Het stijlvolle rijksmonument aan de Kort Rapenburg is een Business Center welke zeer geschikt is voor kleine en startende ondernemingen. De beschikbare ruimte van ca. 175 m² bevindt zich in het souterrain en heeft een eigen opgang. Dankzij extra gerealiseerde ramen is het souterrain voorzien van veel natuurlijk lichtinval.

De 6 appartementen hebben een gezamenlijk GBO van 460 m² en bevinden zich op de begane grond en verdiepingen.

Het pand bevindt zich midden in het centrum van Leiden met diverse voorzieningen zoals lunchrooms, cafés, restaurants en de belangrijkste straat van Leiden, de Haarlemmerstraat, op loopafstand.

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved