Holland Property Group heeft in 2008 de oude rechtenfaculteit gelegen aan de Hugo de Grootstraat in Leiden van de Rijks Universiteit Leiden gekocht.
De gebouwen met een vloeroppervlakte van circa 5000 m² werden compleet verbouwd en gerenoveerd.
In dit stijlvolle rijksmonument gelegen in de wijk Vreewijk te Leiden zijn door Holland Property Group 73 luxe appartementen met eigen voorzieningen gerealiseerd, waarvan er circa 50 zijn verkocht en 23 zijn verhuurd.

De wijk Vreewijk is een rustige fraaie wijk gelegen op loopafstand van het centrale (winkel) hart van Leiden. Het carree-vormige gebouw met binnentuin is gebouwd in een gemengde Neo-Gotische en Neo Renaissance bouwstijl. Veel originele details van het gebouw zijn bewaard gebleven zoals de hoge plafonds, karakteristieke hardstenen trappartijen en prachtige glas in lood raampartijen in de centrale ruimten. Het pand is rond 1900 gebouwd als Pharmaceutisch Laboratorium. In 1972 werd het in gebruik genomen door de Juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Leiden. De juridische faculteit verhuisde in 2008 naar een nieuwe lokatie in de binnenstad van Leiden. De appartementen zijn qua indeling en maatvoering allen uniek. Dit heeft te maken met de bijzondere constellatie van het pand waarbinnen de appartementen zijn gerealiseerd. Het pand is volledig rolstoelvriendelijk, middels o.a. een tweetal inpandige liften en brede toegangsdeuren. Parkeren middels een parkeerplaats op eigen terrein is mogelijk. Per appartement is een separate berging beschikbaar op de begane grond. De appartementen beschikken over een eigen tuin of een inpandige loggia (optie). Voorts is er een gemeenschappelijke binnen tuin in het hof gelegen op de begane grond. Kortom stijlvol en rustig wonen in een prachtige wijk in Leiden. De appartementen zijn inmiddels allen bewoond.

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved