Holland Property Group heeft in november 2013 het voormalige kantoorpand met dienstwoningen (zijnde 4 maisonnettes) van de Leidse Duinwatermaatschappij aangekocht. Het pand is gelegen op een markante zichtlokatie op de hoek van de Ir. Driessenstraat en de Hooigracht in het centrum van Leiden aan de rand van het kernwinkelgebied.

Het pand dateert uit 1960 en is een gemeentelijk monument. Het gebouw is gebouwd naar een ontwerp van architect M.P. Schutte en kan worden beschouwd als voorbeeld van de modernistische wederopbouwarchitectuur. Het pand bestaat uit een souterrain en drie bouwlagen en heeft een vloeroppervlakte van circa 1616 m2.

Holland Property Group heeft het plan ontwikkeld om het voormalig kantoorgebouw om te vormen tot een appartementencomplex. De omgevingsvergunning voor het project, dat wordt uitgevoerd onder projectnaam: “The Corner”, is in 2015 verkregen. Het bouwplan omvat de transformatie van het gebouw in een appartementencomplex bestaande uit 40 appartementen en studio’s. In het plan is voorzien in een extra bouwlaag  die als vierde verdieping aan het gebouw wordt toegevoegd.

Met de bouw is medio 2015 gestart. De wooneenheden zijn in 2016 opgeleverd en direct allemaal verhuurd.

 

 

 

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved