Het voormalige hoofdbureau van Politie aan de Zonneveldstraat in Leiden is door Holland Property Group in 2014 omgevormd tot een hoogwaardig stadsappartementen complex.

Dit rijksmonument gebouwd begin jaren 20 van de vorige eeuw gelegen aan de Zonneveldstraat te Leiden is oorspronkelijk ontworpen als politiebureau met cellencomplex. In 1927 verhuisde de Leidse politie van het stadhuis naar een eigen onderkomen aan de Zonneveldstraat. Het gebouw kan tot de Amsterdamse School worden gerekend en is ontworpen door de gemeentearchitect Jan Neysingh. Het pand bestaande uit 4 bouwlagen wordt gekarakteriseerd door de strakke kubische hoofdvormen van de twee hoekpaviljoens en het hoger opgetrokken middengedeelte. Het gebouw heeft van origine stalen kozijnen, afgeronde hoeken, verschillende metselverbanden en veel decoratie.

Aan de achterzijde van het pand is een groot deel van het oorspronkelijke gebouw, het cellencomplex later afgebroken, waardoor het gebouw een U-vormige plattegrond heeft. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 600 m2.

Het bouwplan omvat de realisatie van 10 appartementen met eigen voorzieningen. de verbouwing wordt uitgevoerd met behoud van de bestaande structuur van het gebouw en aanwezige originele details.

Door gebruik te maken van het souterrain worden extra woonmeters functioneel gemaakt.

Kortom: Hoogwaardige stadsappartementen in het voormalige Bureau van Politie in de historische binnenstad van Leiden.
De bouw is inmiddels afgerond en de appartementen zijn medio 2014 opgeleverd en direct allemaal verhuurd.

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved