Holland Property Group heeft in 2013 het voormalige gemeentehuis van Aarlanderveen (gemeente Alphen aan den Rijn) getransformeerd in een appartementencomplex. Het betreft hier een monumentaal pand gelegen aan de Raadhuisstraat in het centrum van Alphen aan den Rijn dat in 1885 als gemeentehuis is gebouwd. Later is er een nieuwe moderne vleugel aan het pand gebouwd en bestond het pand uit twee delen, het ’’Oude Raadhuis’’ en het ’’Nieuwe Raadhuis’’. Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden door een glazen loopbrug.Het gebouw is vele jaren in gebruik geweest als kantoorlokatie van accountant  BDO.

Het voormalige kantoorgebouw is getransformeerd tot een modern appartementengebouw bestaande uit 18 appartementen met parkeerplaatsen op een afgesloten binnenterrein.

Het bestaande pand telde oorspronkelijk drie lagen, waarvan de onderste laag, de begane grond met winkels, buiten de verbouwing bleef. Op de eerste en tweede verdieping zijn de kantoorunits (circa 10 per verdieping) geheel gestript tot de buitengevel inclusief dekvloer en opnieuw ingedeeld.

Tijdens de bouw is een extra verdieping aan het gebouw in de vorm van een dakopbouw toegevoegd. Hierdoor is het vloeroppervlakte van het gebouw vergroot met 400 m2 ofwel van circa 950 m2 naar 1350 m2.

Ten behoeve van de dakopbouw is er een trapgatsparing aangebracht. Over deze drie lagen zijn 18 appartementen gerealiseerd. De appartementen hebben elk een eigen CV-installatie (vloerverwarming) en bemetering van elektra en gas.

De appartementen hebben een maatvoering van circa 60 tot 70 m2.

Kortom: volwaardig woongenot in een voormalig kantoorpand in het centrum van Alphen aan den Rijn. De appartementen zijn inmiddels allen verhuurd en bewoond.

Delen met uw netwerk
← Go back
Copyright @ 2016 Holland Property Group, All Rights Reserved